Varför Joomla?

När och varför ska man välja Joomla! CMS framför andra publiceringsverktyg?

Många företag presenterar sig fortfarande med hemsidor är begränsade därför att de är byggda med gamla föråldrade publiceringsverktyg. Dagens webbplatser innehåller ofta en stor och växande mängd innehåll, och oavsett vad själva publiceringsverktyget kostar, så är processen att byta plattform en kostbar investering som man inte gärna gör om vartannat år. Därför blir några av de viktigaste frågorna inför valet av publiceringsverktyg följande:

Tidningsutgivarnas tidning Medievärlden använder sedan den 9 mars Joomla CMS som publiceringsverktyg för webbplatsen medievarlden.se.  Anledningen till valet av Joomla var att man ville kunna göra det mesta själva och dra ner på konsultkostnader. Detta berättar chefredaktören Anders Ahlberg för IDG, som talar om ett enormt uppsving för öppna publiceringsverktyg.

Artikeln framhåller att de mediasajter som nu övergår till öppna publiceringsverktyg inte bara gör det av kostnadsskäl, utan även på grund av den flexibilitet och utvecklingspotential som dessa verktyg erbjuder till skillnad från motsvarande proprietära publiceringsverktyg.

Relaterat: Att välja rätt publiceringsverktyg

Annons: