Joomla 2.5.28 släpptes nyligen och samtidigt meddelades att detta är den sista Joomla 2.5-versionen. Från den 31 december 2014 avslutas supporten för Joomla 2.5.

Vad betyder detta för mig?

Att Joomla 2.5 inte längre supportas innebär att Joomla inte längre producerar buggfixar eller säkerhetsuppdateringar. När nu en ny uppgradering just släpps så betyder det förstås att den håller någon månad eller i bästa fall några månader. Så småningom kommer hackers garanterat att finna säkerhetshål och troligen dröjer det inte länge förrän din sajt kan vara hackad.

När en hemsida blir hackad så kan det innebära många otrevliga saker. Hackers kan stjäla dina och andra användares personuppgifter, lägga in länkar på dina sidor som kan vara svåra för dig att upptäcka (oftast länkar till sidor som kommer att skada din hemsidas rykte och som kan göra att Google straffar din hemsida), eller använda din hemsida för att plantera skadlig kod på besökarnas datorer (vilket även detta kommer att straffas av Google).

Vad behöver jag göra?

Du behöver först och främst se till att uppdatera din Joomla 2.5 till den senaste versionen, 2.5.28. Sedan bör du börja planera för att migrera till Joomla 3.

Vi återkommer snart med en guide om hur man migrerar Joomla 2.5 till Joomla 3.

Surfa säkert!


Annons: